Парламентът на Естония  призова държавите-членки на ООН да предприемат незабавни

...
Парламентът на Естония  призова държавите-членки на ООН да предприемат незабавни
Коментари Харесай

Естония призова държавите от ООН да затворят небето над Украйна

Парламентът на Естония  прикани държавите-членки на Организация на обединените нации да " подхващат незабавни стъпки за основаване на зона , неразрешена за полети " над Украйна. Искането е, с цел да се предотвратят по-нататъшни цивилни жертви. 

" Парламентът на Естония показва поддръжката си на бранителите и народа на Украйна в битката им против Руската федерация, която стартира незаконна война, и приканва да се покаже безспорна поддръжка на Украйна в нейната война за поддържане на нейната независимост, суверенитет и териториална целокупност ", се споделя в изявление на естонския парламент.

Естония е първата страна от НАТО , която публично упорства за затваряне на небето над  Украйна. 

Украинският президент Владимир Зеленски към този момент неведнъж насочва апели - към НАТО, към Съединени американски щати и западните съдружници да вкарат зона, неразрешена за полети над Украйна. Отговорът до момента непроменяемо е, че тази алтернатива не е допустима, тъй като усилването на конронтацията може да докара до трета международна война.

 

" Непредизвиканата експанзия и военни действия на Русия съставляват закононарушение против мира без период на отминалост и всички военни закононарушения, които са били осъществени, ще би трябвало да бъдат осъдени ", се показва в изказването, а естонските депутати  " настоятелно приканват всички национални парламенти да одобряват сходни заявления.

 

Естонският парламент приканва също за  " неотложно налагане на всеобхватно комерсиално ембарго на Руската федерация и Република Беларус, което би лимитирало способността на агресорите да не престават войната. И още - членовете на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) да гласоподават за изключване на Руската федерация  о т Съвета на Европа, като държавите членки  би трябвало незабавно да одобряват съответното решение ".

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР